Bike park v Jasnej otvára prvý pojazd

Čoraz obľúbenejší zjazd po exponovaných horských terénoch nevyhľadávajú len milovníci adrenalínu, ale aj rekreační cyklisti a rodiny s deťmi, ktorí si okrem horských bicyklov užívajú aj jazdu na kolobežkách, či mountain kárach. „Dobrý zjazdársky bicykel a ochranné prvky sú určite nevyhnutné a nielen to. Cyklisti musia rešpektovať predovšetkým tzv. Zelený kódex (zásady a všeobecné pokyny správania sa v NAPANT-e a na tratiach). Vyznávačov downhillu láka pestrosť terénu a nové výzvy, preto sme pre nich tento rok pripravili viaceré novinky. Krásu z pohybu a prírodné danosti terénu s drevenými prekážkami si môžu vyskúšať už na prvom pojazde a potom až do konca letnej sezóny. Od 28. júna budú k dispozícii aj menej náročné trate. Prvý pojazd je za špeciálnu cenu pre dospelých 12 eur,“ uviedol Matej Hulej, riaditeľ obchodov a služieb Tatry Motion.

Rocky Mountain Bike World Jasná má k dispozícií trasy s celkovou dĺžkou 15,6 km od ľahkých modrých, cez stredne ťažké červené až po náročné čierne. Najľahšie trate je možné zísť aj na kolobežke. Špeciálne horské bicykle si môžu návštevníci zapožičať v požičovni Tatry Motion na Záhradkách. Podrobne k popisom tratí, zjazdnosti a prevádzke lanoviek TU. V celom stredisku platí prísny zákaz vybočenia z trás a voľný pohyb na bicykloch po hrebeni Nízkych Tatier. Bližšie k plánovaným akciám v bike parku TU. Zelený kódex teda zásady správania sa na tratiach povoľujú pohyb v bike parku smerom z Rovnej hole na Záhradky, detailnejšie o prevádzkovom poriadku TU.

Downhill zjazd sa zaraďuje medzi extrémne športy. Zjazd s prírodnými prekážkami je po tratiach so stálym klesaním. Trate sú opáskované a dajú sa prejsť za pár minút. Moderné horské bicykle sú plne odpružené a komfortné, ktoré umožňujú vysokú rýchlosť a možnosť skokov. Servis, požičovňa zjazdových bicyklov, kolobežiek a mountain kár je v lokalite Záhradky pri nástupnej stanici 6-sedačkovej lanovky.
_________________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Horský Hotel Srdiečko a Million Star Hotel. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje  stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež vlastní 19% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. V Poľsku TMR vlastní stredisko Szczyrk. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2013 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR takmer 190 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.