Letné novinky vo Vysokých Tatrách

Leto v horských strediskách Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Štrbské Pleso bude nielen v znamení turistiky, ale aj výletov lanovkami za prekrásnymi panoramatickými výhľadmi do dolín. Pre rodiny s deťmi je aj tento rok pripravený projekt Tatranskej divočiny s dobrodružnými víkendmi, ktoré začínajú už v sobotu 30. júna. Každý piatok v čase od 12.00 – 15.00 hod. počas celého leta zažijú deti zaujímavé rozprávanie o Tatrách, spolu so strážcom prírody budú pozorovať zvieratá a spoznávať rastliny v okolí Skalnatého plesa. Soboty patria Kamzičej olympiáde, súťažiam o ceny s animátormi a tatranskými maskotmi. Drevený eko mini park či indoor park Kamzíkovo sú na Skalnatom plese vhodnou alternatívou ako zabaviť deti popri turistike, či nenáročných vychádzkach po okolí. Počas nedieľ sú pripravené aj tvorivé dielne na tému tatranských rozprávok a povestí. Viac TU

Pre tých, ktorí si chcú skrátiť cestu z túry sú na medzistanici Štart k dispozícii pohodlné bezmotorové trojkolky – horské káry až do Tatranskej Lomnice. Zábavnú jazdu po 3 km dlhej trati zvládnu bezpečne aj úplní začiatočníci. Pri pozemnej lanovke v Starom Smokovci je pre deti otvorený Mini Funpark s detským vláčikom, trampolínou či lukostreľbou alebo adrenalínová jazda na nafukovacom kolese na Hrebienku – summer tubing.

Po úspešnej zimnej sezóne očakávajú Tatranci a poskytovatelia služieb v cestovnom ruchu aj úspešnú letnú sezónu a spolu s prevádzkovateľmi horských stredísk veria, že dovolenkárom bude priať najmä dobré počasie. Pobytoví hostia si tento rok môžu užiť opäť netradičné večerné podujatia ako je Večera pod hviezdami, či 75 tajomstiev lanovky. Z ďalších podujatí sa návštevníci môžu tešiť na Medzinárodný detský husľový orchester na Skalnatom plese (14.7.), Benátsku noc na Štrbskom plese (14.7.), Medvedie dni na Hrebienku (1.-4.8.) a Svište na Plese (25.8.). Bližšie na www.vt.sk alebo www.regiontatry.sk

Už 1. júla si hostia Grandhotela v Starom Smokovci užijú kompletne zmodernizované izby, apartmány, hotelové chodby a  kongresovú sálu Hoepfner a salónik Hossein. Po viac ako trojmesačnej rekonštrukcii sa tak historický Grandhotel predstaví v novom šate. Novinky prináša aj modernizácia Restaurant Hrebienok, kde sa vďaka vnútornej rekonštrukcii rozšíria priestory v dvoch etapách. Príjemný presvetlený interiér dopĺní drevený obklad a tapety s medveďou tematikou. Na svoju jesennú rekonštrukciu a rozšírenie tento rok čaká aj reštaurácia Panorama na Skalnatom plese a reštaurácia a terasa Hotela FIS na Štrbskom Plese.

__________________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko, Hotel Pošta a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Horskú ubytovňu  Hrebienok. TMR tiež nepriamo vlastní 9,5% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. TMR si tiež prenajíma a prevádzkuje český lyžiarsky areál Ještěd. V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (Szczyrk) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko) a 7,3% podiel v zábavno-edukačnom projekte prostredníctvom poľskej spoločnosti Korona Ziemi Sp. z.o.o. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2017 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR 300 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.