S pomocou TMR vybudujú Tatranskí rytieri náučný chodník v Muránskej planine

Spoločnosť TMR už v druhom ročníku Tatranských rytierov sprevádza školákov z vyše 200 tried z celého Slovenka, ktorí si zapojením do projektu uvedomujú potrebu chrániť našu prírodu a zodpovedne sa k nej správať. Viac ako 5000 detí sa aj v tomto ročníku vybralo čistiť prírodu a aktívne pracovať na rôznych výtvoroch a projektoch, ktoré majú za cieľ ďalej rozvíjať ekologické povedomie nie len v deťoch, ale aj v celej spoločnosti.

Príkladom sú projekty pripravené deťmi, ktoré sa budú počas roka realizovať, a ktoré nesú celospoločenský rozmer. „Sme radi, že môžeme podporovať aktivity, ktoré síce pochádzajú z detskej produkcie, no predstavujú naozaj široký, celospoločenský záber. Takýmto príkladom je aj projekt na vytvorenie náučného chodníka v Muránskej planine, pripravený školákmi z Evanjelického gymnázia v Tisovci, ktorý sa bude za finančnej pomoci TMR realizovať v septembri. Zamestnanci TMR sa už teraz tešia ako prídu chodník pomôcť budovať, počas dobrovoľníckeho dňa. V rámci spoločnosti, ktorá podniká v prostredí prírody, sa snažíme toto prostredie nepovažovať za samozrejmosť, ale sa oň aj patričným spôsobom starať. Počas projektu Zelený Chopok sme spolu s nadšencami prírody vyčistili okolie Chopku od odpadkov a vysadili stromčeky. Takisto pri každodennej prevádzke sa snažíme využívať technológie šetrné k prírode, znižovať spotrebu energií, využívať čo najvyšší podiel zelenej energie, aj pri riešení dopravných otázok, či ďalšieho rozvoja našich aktivít sa rovnako orientujeme na čo najekologickejšie riešenia. V TMR tak nielen podporujeme projekty zamerané na ekologické témy, ale sami chceme ísť príkladom, aj v tých najbežnejších prevádzkových činnostiach,“ hovorí František Šoltis, riaditeľ oddelenia Commercial TMR.

V rámci projektu Tatranskí rytieri súťažili žiaci v troch kategóriách. Vytvárali výtvarné, audiovizuálne diela a pripravovali štúdie realizovateľnosti pre projekty, z ktorých tri víťazné sa budú na jeseň skutočne realizovať. Zároveň navštevovali prírodu vo svojom okolí, ktorú čistili či revitalizovali v rámci tzv. Eko hliadky, ktorá je podmienkou pre účasť v projekte.

„Projekt už druhý ročník predstavuje nevyčerpateľný zdroj nápadov a postrehov detí v otázke jednak ekologickejšieho správania nás všetkých voči prírode, ako aj v samotnej podstate vzťahu k nášmu prírodnému okoliu. Detský pohľad je jednoduchý, čistý, priamy. Každý rok sa učíme od tých najmenších a stačí málo, aby sa náš vzťah k okoliu rozvíjal v tom najlepšom zmysle, aby sme si viac vážili to, čo máme a náležite sa o to starali. Jednoduchými krokmi, malými činmi, presne tak ako to robia deti. Aj preto vidíme, že projekt má zmysel a od detí sa môžeme „nakaziť“ aj my všetci,“  doplnila Anna Bieliková z PR a komunikačnej agentúry Essence communications.

Odborným garantom projektu je Metodicko-pedagogické centrum (MPC), projekt podporuje spoločnosť TMR, ktorá je stredoeurópskym lídrom v cestovnom ruchu a svoje úspechy úzko spája s tým ako sa stará, o prostredie v ktorom pôsobí. K tejto zodpovednosti patrí aj podpora projektu a výchova najmenších k rovnako zodpovednému prístupu. Viac k projektu na www.tatrytieri.sk

__________________________________________________________________________________

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko, Hotel Pošta a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Horskú ubytovňu  Hrebienok. TMR tiež nepriamo vlastní 9,5% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. TMR si tiež prenajíma a prevádzkuje český lyžiarsky areál Ještěd. V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (Szczyrk) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko) a 7,3% podiel v zábavno-edukačnom projekte prostredníctvom poľskej spoločnosti Korona Ziemi Sp. z.o.o. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2017 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR 300 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.