TMR vstupuje v Čechách do golfového segmentu

„TMR ako rešpektovaný a dobre etablovaný stredoeurópsky líder v horskom biznise otvára dvere do nového lukratívneho segmentu, ktorým rozširuje svoje aktivity o golf. V súčasnosti získava golf čoraz väčšiu popularitu a počet jeho hráčov v regióne strednej Európy neustále rastie. Ostravický podbeskydský areál je pre nás zaujímavou výzvou ako ešte viac posilniť a využiť synergie s našimi slovenskými, poľskými, ale najmä českými strediskami. Golf & Ski Resort Ostravice je popredným českým rezortom, ktorý je navyše obklopený celou radou prírodných, historických a voľno časových aktivít. Oblasť Beskýd je vyhľadávaná v letnom aj v zimnom období. Nová akvizícia nebude len o prenájme ihriska, radi by sme rozšírili sieť hotelov TMR a v rezorte postavili nový luxusný hotel približne za 10 miliónov eur. Pripravujeme aj development apartmánov a bytových domov. Golf sa zároveň stane novým produktom nášho vernostného programu GOPASS. Členovia budú mať nielen výhodnejšie lyžovanie v našich lyžiarskych strediskách, vstupy do zábavného parku a aquaparku, ale golfovým členom ponúkneme i vlastný golfový klub. Veríme, že Ostravice nebudú naším posledným počinom v tomto segmente,“ uviedol Bohuš Hlavatý, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva TMR.

„Tešíme sa, že podpora silného partnera pomôže celý rezort rozvíjať a nasmeruje ho ešte k vyššej kvalite služieb,“ doplnil Jan Kastner, riaditeľ Golf & Ski Resortu Ostravice.

Golf & Ski Resort Ostravice otvoril verejnosti svoje brány prvýkrát v roku 2008. V ankete Golf Digest v rokoch 2009, 2010, 2011 získal prestížne ocenenie Najlepšie české ihrisko. Spolu s golfovým areálom vznikol aj osvetlený areál bežeckého lyžovania pre rekreantov a profesionálnych bežeckých lyžiarov. Golfové ihrisko s 18 jamkami je situované medzi dvoma najvyššími beskydskými horami Lysou horou a Smrkem na úpätí hory Žár v obci Ostravice v nadmorskej výške 400 m n.m (Moravskoslezský kraj, okres Frýdek – Místek). GREEN INN Hotel disponuje 36 priestrannými izbami nadštandardnej výbavy, reštauráciou s kvalitnou regionálnou kuchyňou, wellness službami a poskytuje variabilné konferenčné priestory. Golf & Ski Resort Ostravice ponúka členstvo v Golfovom Clube Ostravice a tréningy pre individuálov a skupiny. Viac na www.ostravice-golf.cz

_________________________________________________________________________________

Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko, Hotel Pošta a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Horskú ubytovňu  Hrebienok. TMR tiež nepriamo vlastní 9,5% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. TMR si tiež prenajíma a prevádzkuje český lyžiarsky areál Ještěd. V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (Szczyrk) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko) a 7,3% podiel v zábavno-edukačnom projekte prostredníctvom poľskej spoločnosti Korona Ziemi Sp. z.o.o. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2017 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR 300 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.