Gurmánske túžby splní už po tretí krát Von Roll Culinary Week

Milovníci výnimočného jedla budú na Chopku hľadať v prenesenom zmysle slova miesto, kde vzniká vietor. Magickým večerom ich prevedie šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Fou Zoo Michal Konrád so svojím tímom, ktorí na kulinárskom evente vo výške 1 670 m n.m. predstavia časť zo svojho najnovšieho menu. Chuťové poháriky hostí vyvezie večer nad oblaky nielen zasnežený ratrak, ale najmä 5 chodové špeciálne menu. Ochutnávať sa bude z Hamachi, Lososového tataráku, Moderného nigiri, Hovädzieho filetu a Dračieho vajca. Srdce ázijského vetra prichádza už o niekoľko dní na hory a garantuje skvelý kulinársky zážitok. „Práve pre zaujímavú myšlienku v netradičnom spojení ázijského vetra a tatranských hôr si hostia užijú zaujímavý večer v  reštaurácii Von Roll priamo na lyžiarskom svahu. Cesta do nej vedie jedine špeciálne upraveným ratrakom. Veríme, že práve atmosféra autentického vysokohorského miesta, akým je Von Roll Restaurant v nadmorskej výške 1 670 m n.m., je tým zlatým klincom pre nadšencov kulinárskych pôžitkov, milovníkov hôr a zimnej dovolenky v Jasnej,“ komentoval podujatie Lukáš Egreši, F&B manažér pre Nízke Tatry.
O tom, či vedia ľudia oceniť fine dinig ako taký hovorí šéfkuchár Michal Konrád takto: „V severských krajinách, Japonsku alebo v USA sa nachádza mnoho oceňovaných reštaurácií a ľudia sú zvyknutí stravovať sa na úrovni. Na Slovenku je to komplikovanejšie, pretože ľudia nie sú zvyknutí stravovať sa v reštauráciách a ak, tak sa riadia heslom – čím viac na tanieri, tým lepšie. Musím však povedať, že za posledné roky sa to zlepšuje, vznikajú mnohé kvalitné reštaurácie a medzi ľuďmi sa nájdu scestovaní hostia, ktorí vyhľadávajú sofistikovanú chuť. Naši hostia sú rôzni. Prichádzajú k nám známe osobnosti alebo ľudia, ktorí majú peniaze a chcú si vychutnať dobré jedlo v príjemnom prostredí. Alebo nás navštevujú gurmáni, ktorí prichádzajú ochutnať novinky v menu, a vedia oceniť koncept „fusion“ reštaurácie, náš kreatívny tím a rafinované chute. Pritom vedia, že dostanú prvotriednu kvalitu a čerstvosť, za ktorú sú ochotní zaplatiť“.
Luxusná Von Roll Restaurant v lyžiarskom stredisku Jasná je okrem skvelej kuchyne zárukou neopakovateľnej atmosféry horského múzea. Skúsení čašníci obsluhujú výlučne v rukavičkách a punc kvality ocenili aj medzi gurmánskymi oskarmi. Na Gurman Award 2015 získala Von Roll Restaurant ocenenie ako Najlepšia nová reštaurácia. Reštaurácia sa pýši dvoma slovenskými rekordmi a zlatom za najlepšiu horskú reštauráciu v hodnotení kvality lyžiarskych stredísk Internationaler skiareatest 2013/14. Bližšie k Von Roll Culinary Week TU.
__________________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje  stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež vlastní 19% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (SON) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko). TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2014 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR takmer 200 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.