Lucie Bílá v Tatrách pokrstila apartmán

Poobedie 19. Augusta 2019 sa navždy zapísalo do histórie múrov jedného z najstarších hotelov vo Vysokých Tatrách – Grandhotela**** Starý Smokovec. Apartmán č. 205 slávnostne dostal meno po mnohonásobnej držiteľke prestížnych cien, speváčke a herečke Lucii Bílej. Ako sama priznala, keď kráčala do hotela, vôbec nevedela, čo ju čaká. „Cítila som sa ako dieťa, ktoré si rozbaľuje darček pod vianočným stromčekom. Je to taký pekný pocit, keď si predstavím, že tu budú ľudia chodiť a budú tu šťastní a spokojní. Veľmi si to vážim, je to pekná myšlienka,“ povedala.

Ako Lucie povedala, ako speváčka už zažila množstvo nezvyčajných vecí. Tento moment bol pre ňu ale výnimočný. „Podpisovala som sa už dokonca aj na traktor, ale svoj apartmán som ešte nemala. Už mám, takže už viem, kam budem stále chodievať,“ zasmiala sa.
V apartmáne č. 205, ktoré po novom nesie speváčkino meno, návštevníkov ohúria nielen Luckine fotografie, ale aj darček, ktorý priniesla priamo so sebou – jej platinová platňa. Apartmánom bola nadšená. „Pre mňa je vždy najdôležitejšia spálňa, pretože v nej človek spí a relaxuje a tá je tu naozaj krásna. Taká rozprávková. Tu si pripadám ako princezná,“ zhodnotila.

Po krste apartmánu česká diva priamo pred Grandhotelom zasadila strom. „Ja som v živote všetko spravila ako správny muž. Mám syna, postavila som dom a zasadila strom. Ja si veľmi vážim stromy, aj tie, ktoré som si zasadila okolo svojho domu,“ povedala. Ako prezradila, nielen so stromami, ale aj s kvetmi sa doma aj rada rozpráva. „Na také veci ja verím, keď mi umrela mamka, tak mi v izbe zvädli všetky kvety. Kvety sú veľmi vnímavé,“ vysvetlila. Aby strom dobre rástol, do hliny vložila aj pravú slivovicu.

Na záver Lucie Bílá všetkým budúcim hosťom, ktorí apartmán s jej menom navštívia, poslala odkaz.
„Prajem im, aby mali krásne počasie, keď sem prídu, pretože zrejme prídu na prázdniny. Nech majú pekné a šťastné sny, a keď sa im podarí nejaké to dievčatko, pokojne jej môžu dať meno Lucie,“ zasmiala sa.

Grandhotel**** Starý Smokovec, postavený v secesnom štýle, bol uvedený do prevádzky v roku 1904 ako jeden z prvých veľkých tatranských hotelov a odvtedy bez prestávky píše svoj príbeh.
Za vyše 100 rokov privítal tisícky hostí a medzi nimi aj známe osobnosti, ktoré sa nezmazateľne zapísali nielen do histórie Československa, či samostatného Slovenska, ale aj do kroník a príbehu hotela. Ich ducha sa rozhodli v hoteli zachovať a pred rokom tak prvé tri apartmány boli dedikované kráľovi komikov Vlastovi Burianovi, niekoľkonásobnému olympijskému víťazovi Emilovi Zátopkovi a jeho manželke Dane rovnako olympijskej víťazke, a tiež charizmatickej slovenskej herečke Emílii Vášáryovej. Tretím augustovým pondelkom tak k nim pribudol aj apartmán Lucii Bílej.

_________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Grand Jasná, Hotel Tri Studničky, Chalets Jasná Collection, Hotel Srdiečko, Hotel Pošta a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu  vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež nepriamo vlastní 9,5% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. TMR si tiež prenajíma a prevádzkuje český lyžiarsky areál Ještěd, Golf & Ski Resort Ostravice a prenajíma si Kaskáda Golf Rezort Brno, kde zastrešuje prevádzku hotela, reštaurácie a kongresového centra . V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (Szczyrk) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko) a 7,3% podiel v zábavno-edukačnom projekte prostredníctvom poľskej spoločnosti Korona Ziemi Sp. z.o.o. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca finančného roka 2018 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR cca. 350 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.