Na svah prichádza smart lyžiar

„S mobilnou aplikáciou GOPASS lyžiarom nič neujde. Jednoduché ovládanie poskytuje rýchly prístup k vlastnému GOPASS účtu a vernostným bodom, dôležité informácie ako sú napr. čísla na Horskú záchrannú službu, Záchrannú zdravotnú službu alebo infocentrá vo Vysokých a Nízkych Tatrách. Tí, ktorí si zabudli kúpiť vstupenku na svah, si ju prostredníctvom aplikácie dobijú doslova dvoma klikmi pred turniketom. Naši vývojári pracujú na doplnení a sfunkčnení prehľadných máp stredísk a podkladov pre použitie v režime bez dátového pripojenia, čakacej dobe na lanovky v Jasnej a digitálnom nákupe eventových produktov, vstupeniek na podujatia, tovaru v športových obchodoch a ubytovacích zariadeniach. S aplikáciou je lyžiarovi k dispozícii osobný výškograf prelyžovaných kilometrov, denné štatistiky, výzva ski challenge, ktorá vďaka pridávaniu priateľov pôsobí ako sociálna sieť lyžiarov,“ uviedol Vladimír Šarafín, business development manager pre GOPASS.
Elektronický pomocník na informácie z diania v lyžiarskom stredisku má jedinečnú výhodu, v prípade, že si lyžiari zabudli dobiť svoj skipas majú možnosť na poslednú chvíľu šikovne si ho kúpiť kdekoľvek sa nachádzajú. Skipas je nabitý do 5 sekúnd, maximálne do 15 minút. Mobilná aplikácia GOPASS je dostupná zdarma cez Google Play a AppStore
S príchodom nového roka sa zlepšili aj podmienky na lyžiarskych svahoch. Na zjazdovkách v lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici je od 50-70 cm snehu, od nedele 3.1. sa otvorili zjazdovky Grand slnečná, Bukova hora západ, Esíčka, Čučoriedky západ a Javorová cesta a lyžuje sa spolu na 10 kilometroch zjazdových tratí. Takmer 8 km a 40 cm snehu si užívajú lyžiari na Štrbskom Plese a viac ako 1 km technicky zasnežených zjazdoviek v Starom Smokovci. Na Chopku sú podmienky na lyžovanie veľmi dobré až dobré, na zjazdovkách je od 20-50 cm snehu a lyžuje sa na 18 zjazdovkách a 23 kilometroch tratí. Od 5.1. sa na Chopku otvorí zjazdovka č.1c Konský Grúň – Chopok.
__________________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje  stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež vlastní 19% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (SON) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko). TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2014 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR takmer 200 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.