Nová atrakcia v Jasnej odmeria lyžiarom čas a nakrúti ich jazdu pomedzi bránky

Prostredníctvom užívateľského konta na internetovom portáli Skiline si lyžiari v Jasnej budú môcť porovnávať nielen štatistické diagramy, zdieľať fotografie zo svahu, či sledovať poradie najlepších lyžiarov, ale po novom im už portál Skiline vyhotoví aj videozáznam z ich jazdy. Bezplatná služba slalomu s časomierou je vhodná pre širokú verejnosť, ktorá sa chce priblížiť k zážitku špičkového svetového pretekára. Nielen lyžiari v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách, ale už aj lyžiari na Chopku majú svoju ski arénu, ktorá je vybavená profesionálnymi slalomovými bránkami s časomierou. Lyžiari, ktorí majú závodného ducha a chuť vyskúšať si novú atrakciu, môžu zamieriť na severnú stranu Chopku do lokalita Priehyba – Záhradky, kde na nich čaká 300 m dlhá meraná trať. Trať je označená bezpečnostnými sieťami a dobre viditeľná časomiera je umiestnená pri dojazde, ktorým lyžiar prechádza. Videozáznam jazdy v ski aréne v Jasnej je registrovanému lyžiarovi k dispozícii na portáli skiline.cc. „Novinka poteší nielen užívateľov medzinárodnej platformy Skiline, ale aj širokú verejnosť, ktorá chce jednoducho zažiť pocit pretekára na trati, či sa len zabaviť s priateľmi pri porovnávaní si rýchlostných časov. Trať v ski aréne je postavená tak, aby prechod bránkami zvládli začiatočníci, pokročilí lyžiari ale aj profesionálni jazdci. Možno práve na svahoch svetového Chopku, vyrastie ďalšia zjazdárska hviezda“, uviedol Matej Hulej, riaditeľ strediska Jasná Nízke Tatry.

Podrobne k prevádzke a pravidlám ski arény v Jasnej spolu s informáciami k akčným videám z jazdy TU. Lyžiarska sezóna na Chopku ešte nekončí, stredisko ponúka stále veľmi dobré podmienky na jarnú lyžovačku. Už v sobotu 18.3. sa na zjazdovke Vrbická uskutoční adrenalínový zjazd na horských bicykloch pod názvom Chinese Downhill Tour viac TU.

_________________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý vlastní a prevádzkuje atraktívne horské strediská, zábavné parky, reštauračné zariadenia, športové služby, obchody a hotely. V Nízkych Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkom Aquaparku Tatralandia. Ide o najväčší slovenský aquapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj Tropical Paradise – špeciálnu tropickú halu s morskou vodou ako aj zábavu vo Fun Parku a ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje stredisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, ktoré TMR spoluprevádzkuje. Vo Vysokých Tatrách TMR tiež vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec, Hotel FIS Štrbské Pleso a Horský hotel Hrebienok. TMR tiež nepriamo vlastní 9,5% v spoločnosti Melida, a.s., ktorá si prenajíma a prevádzkuje stredisko Špindlerův Mlýn v Českej republike. V Poľsku TMR vlastní 97% podiel v horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski S.A. (SON) a 75% podiel v spoločnosti, ktorá vlastní a prevádzkuje Sliezsky zábavný park (Śląskie Wesołe Miasteczko) a 7,3% podiel v zábavno-edukačnom projekte prostredníctvom poľskej spoločnosti Korona Ziemi Sp. z.o.o. TMR tiež vlastní a prenajíma tretím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2016 sa preinvestovalo do rozvoja a modernizácie stredísk TMR takmer 230 mil. EUR. Akcie TMR sú obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.