TMR expanduje v Poľsku

7. marca 2014
TMR expanduje v Poľsku

DEMÄNOVSKÁ DOLINA (7. marec 2014) – Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) kúpila poľské horské stredisko v Szczyrku.

TMR uzavrelo v stredu 5. marca 2014 zmluvu o kúpe 97% akcií Szczyrkowskiego osrodka narciarskiego (SON) – lyžiarskeho strediska v poľskom Szczyrku. Vstupom na poľský trh tak začalo ďalšiu etapu svojho rozvoja v oblasti prevádzkovania horských stredísk.

„Kúpou strediska v Sczyrku sa stávame stredoeurópskou firmou s významnými horskými strediskami na Slovensku v Tatrách, v Čechách v Špindlerovom Mlýne ako aj v Poľsku v Szczyrku, veríme v ich vzájomnú synergiu. Sme presvedčení, že dlhoročné skúsenosti v oblasti horského podnikania v súvislosti s prírodnými podmienkami a ubytovacími kapacitami Szczyrku, finančnou silou a profesionálnym managementom TMR, sú pre Poľsko s 2,3 miliónom lyžiarov tou správnou voľbou. Poliaci tvoria v našich strediskách významnú časť, veľa z nich sa naučilo lyžovať práve v Tatrách a pokladajú naše hory za svoje. Veríme v úspech Szczyrku,“ komentoval akvizíciu Bohuš Hlavatý, CEO a predseda predstavenstva TMR.

Cieľom tejto akvizície je rozvoj a modernizácia strediska prostredníctvom kapitálových investícií a využitie jeho potenciálu. TMR plánuje vybudovať v Szczyrku viacero nových lanoviek, zasnežovacie systémy a rozvinúť infraštruktúru tak, aby sa SON dostal na úroveň najrozvinutejších lyžiarskych stredísk v Poľsku. V stredne dobom horizonte predpokladáme investície v hodnote 30 mil. EUR.

„V Szczyrku by sme radi zopakovali našu úspešnú investičnú stratégiu, ktorá pre Tatry znamenala novú éru v prepravnom systéme a modernizácii stredísk. Vďaka silným investíciám a skúsenostiam sme natoľko flexibilní a odolní, že aj pri takejto nepriaznivej zime, ktorá vládne túto sezónu, umožňujeme plnohodnotnú prevádzku našich stredísk a vytvárame kvalitné lyžiarske podmienky, ktoré ocenili aj šampióni z práve skončených Majstrovstiev sveta juniorov v alpských disciplínach v Jasnej. Chceme svoje skúsenosti vložiť do strediska, ktoré by v budúcnosti dokázalo organizovať významné športové podujatia a najmä umožniť širokej poľskej verejnosti lyžovačku vyššej úrovne ako je tunajší štandard,“ komentoval akvizíciu Dušan Slavkovský, riaditeľ pre horské strediská a člen predstavenstva TMR.

Szczyrk je stredisko s bohatou históriou a tradíciou lyžovania. Už dnes má 25 km kvalitných zjazdoviek a v celom regióne je 60 km lyžiarskych trás. Stredisko má ideálnu polohu v poľských Beskydoch v blízkosti ďalších tradičných miest zimnej dovolenky. Szczyrk má silnú ubytovaciu základňu s 10 000 lôžkami. V rádiu do 150 km žijú viac ako 4 milióny ľudí, čo predstavuje obrovský potenciál pre ďalší rast strediska. Szczyrk je od slovenského hraničného priechodu Skalité vzdialený len 50 kilometrov.
_________________________________________________________________________________
Spoločnosť Tatry mountain resorts, a.s. je top subjektom v oblasti cestovného ruchu v Strednej a Východnej Európe, ktorý sám alebo prostredníctvom dcérskych spoločností vlastní a prevádzkuje atraktívne lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Patria sem strediská Jasná Nízke Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe a Horský Hotel Srdiečko, vo Vysokých Tatrách spoločnosť TMR vlastní a prevádzkuje strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR tiež spoluprevádzkuje stredisko Štrbské Pleso a od zimnej sezóny 2012/2013 si prenajíma v spolupráci so spoločnosťou SMMR, a.s. aj horské stredisko Špindlerův Mlýn v ČR. TMR je zároveň vlastníkom Tatralandie. Ide o najväčší slovenský akvapark s celoročnou prevádzkou, ktorý ponúka okrem vodnej zábavy aj zábavu vo Fun Parku, relax v špeciálnej tropickej hale s morskou vodou, ako aj ubytovanie v bungalovoch a apartmánoch Holiday Village Tatralandia. TMR tiež vlastní hotely a prenajíma hotely Kosodrevina, Liptov a Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Do konca roka 2013 sa preinvestovalo do uvedených stredísk takmer 190 mil. €, tieto investície prispievajú k zvýšeniu štandardu a návštevnosti Tatier. Akcie TMR sú od roku 2012 obchodované na troch európskych burzách v Bratislave, Prahe a vo Varšave.